Pikkuhiljaa ollaan alettu heräämään treenienkin suhteen. Talven aikana ollaan pariin otteeseen käyty treeneilemassa kentällä jotain pikkujuttuja Iitan kanssa. Gea on siinä samalla sitten ollut mukana katselemassa touhua ja opettelemassa mm. perusasentoa.

Tänään treenattiin sitten jo sillä mielellä että kevät on tulossa ja sen myötä kokeetkin, jos vaikka tänä vuonna kävisi muutamassa kokeessa jollain koiralla pyörähtämässä. Kenellä ja missä lajissa, se jää nähtäväksi.

Iitan kanssa tein pallo palkalla seuraamista, henkilöryhmää ja pienen paikkamakuun. Onnistui kivasti varsinkin siihen nähden että Iita on ollut täydellisellä tauolla kaikista harrastuksista jonkin aikaa. Niin on kyllä muutkin koirat. Toisen kerran kun otin Iin autosta tein jääviä, istumista ja maahanmenoa. Onnistui hyvin. Lisäksi kokeiltiin eteenmenon lähetys ehkä puolikkaalla matkalla koeliikkeeseen verrattuna, juoksi suoraan ja kovaa :)

Gea teki pikkuisen perusasentoa ja tutustui vieraisiin ihmisiin. Olen kyllä kovin ylpeä kun pikkusintti ei haukkunut ihmisille ollenkaan :) Jotain kehitystä.

Gean kouluttamisen suhteen tuntuu että olen jumissa. Se tekee ihan hyvin kädellä avustamalla sivulletulon, mutta jos avustamista vähentää yhtään, koko homma menee pipariksi. Ja se oikea paikkakaan ei ole vakiintunut, seilaa jonkin verran sekä eteen-taakse suunnassa että sivuttain. Varsinkin se sivuttaissuuntainen on ongelma sen suhteen etten vaan astu Gean jaloille. Välillä kun Gea on ihan kiinni jalassa ja välillä sitten parinkymmenenkin sentin päässä.

Mutta tämän päivän treeneihin olen tyytyväinen.