Kävin tänään katsomassa agilityn alkeiskurssin hallintakoetta. Mukaan otin Roosan ja Gean, tarkoituksena treenata toista ja väsyttää molempia.

Roosan kanssa touhuttiinkin jotain pientä tokon tynkää porukan seassa kun hallintakokeeseen osallistuville pidettiin alkuinfoa. Tehtiin muutaman askeleen seuraamisia, liikkeestä maahanmenoa ja seisomista, luoksetulo ja hieman sivummalla paikallaoloa. Kaikki muut onnistuivat tilanteeseen nähden hyvin paitsi liikkeestä maahanmeno. Roosa meni maahan vasta toisella tai kolmannella käskyllä eikä pysynyt siellä ollenkaan. Paikallaolo sensijaan oli loistava! Vaikka porukkaa pyöri ympärillä, Roosa pysyi maassa. Pystyin käydä palkkaamassakin sekä suoraan edestä että sivulta ilman ylimääräistä ohjelmanumeroa.

Hallintakokeessa oli 14 osanottajaa. Kukaan ei ollut aggressiivinen toista kohtaan, muutama arka/ujo koira oli porukassa. Muutamalla oli hallinnassa puutteita. Kokeen jälkeen useamman ihmisen voimin pähkäiltiin ketkä pääsevät kurssille ja ketkä valitettavasti eivät.