Meillähän koirat ovat olleet raakaruokinta-pohjaisella ruoalla jo pidemmän aikaa ja itse olen tykännyt että se toimii. Viime kesänä aloitin "oikean" barffaamisen monestakin syystä. Suurin syy oli toistuva korvien töhniminen Iitalla. Muita syitä mm. koirien haiseminen tietyn ruokamerkin syöttämisen aikana, järkyttävä p*skan määrä ja vuosien kiinnostus aiheeseen.

Tänään päänsäryn kourissa kun irroittelin edellisen kerran rehuautolta haettuja kanankauloja annospaloiksi, kiroilin ääneenkin että voi olla hankalaa koiran ruokkiminen. Työhön tarvittiin vasara, taltta, lisäksi äherrystä, useampi muovipussi, siivousrätti ja aikaa. Vaikka olin ottanut paketin sulamaan hyvissä ajoin, oli kaulat silti umpijäässä. Lisäksi alin kerros oli lähinnä verijäätä, joka sitten vasaralla paukuttaessa lenteli ja roiskui ympäri keittiötä... Ja ei, pihalle ei voinut mennä asiaa hoitamaan, sittenhän olisi joutunut kantamaan yhden laatikon ja työkalujen lisäksi takaisin päin monta muovikassiakin.

Materiaalia on kyllä kertynyt reilun vuoden aikana. Barffaamisen aloittamisen jälkeenhän meille on ilmestynyt toinen arkkupakastin, useampi talousvaaka, merileväpurkki, erilaisia öljyjä jne.

Kasvissoseita olen tehnyt itse, tuloksena on ollut paitsi paljon tiskiä ja välillä runsaasti sotkua, myös edullista sosetta. Kissat ovat olleet enemmän kuin kavereita niinä päivinä kun olen tehnyt sisäelimiä sisältäviä kasvissoseita pakkaseen.

Oikeastaan silloin Simo ja etenkin Sohvi ovat olleet röyhkeitä ja päälletunkevia. Simo tosin on sen verran kaupunkilaiskissa, ettei hän kerta kaikkiaan voi syödä munuaisia. Ainakaan raakana. Maksaakin vain vähän, sydän sentään kelpaa herralle. Vahinko kyllä pääsi käymään tänä aamuna kun annoin kissoille edellisistä sosekekkereistä pakkaseen jemmaamiani munuaisen paloja. Sinne meni kitusiin molemmille.

Kuukausi takaperin eräs tuttu vihjasi että hän syöttää omille koirilleen raakaruokinnan tapaan tehtyä täysravintoa jossa on kaikki valmiina. Ja ruoka itsessään on pakasteena isoissa levyissä. Silloin ostin yhden levyn, 20 kg, kokeeksi. Täytyy sanoa että olen tykännyt ja niin myös koirat. Gea yritti syödä ruoat minulta käsistä kun laitoin niitä kotona pakkaseen ja kissoillekin on kelvannut. Kakkamäärä on pysynyt yhtälailla pienenä kuin luilla, lihalla ja kasvissoseella.

Vielä selvitän tarkan tuoteselosteen (löytyy netistä ruotsiksi, men jag talar inte svenska), mutta olen harkinnut että siirryn pääasiassa tähän uuteen ruokaan. Ei tarvitse sitten väsäillä soseita jatkuvasti ja Roosan kanssa ei ole ollut ongelmaa mahakipuilun kanssa kuten oli viime syksynä ja talvena luiden kanssa.

Jospa nyt olisi löytynyt tyyli jonka puolesta voisin puhua ruokinnan osalta.