Uudet ruokamäärät ovat olleet käytössä nyt melkein viikon: Roosa voi hyvin, tosin esittää vähintään kuolevansa nälkään aikaajoin. Kävi eilen varastamassa kissankakkaa hiekka-astiasta kun ei saanut ruokaa silloin kuin olisi halunnut. Roosa menee yleensä kakkimaan pihan takareunalle ja pimeässä en ole nähnyt tuotoksia. Tänään lenkillä teki yhdet pienet kikkareet joista toinen oli selvästi vaalea ja toinen oli tummanruskea pötkö. On siis kakkinut kuitenkin normaalisti.

Iitaa närästää... On nyt oksentanut muutaman kerran, ensimmäiset johtuivat liian isoista luunkappaleista jotka eivät sulaneet, seuraavia paria kertaa en osaa sanoa miksi. Eilen kuitenkin kiinnitin huomiota kun Iita röyhtäili jatkuvasti ja maiskutteli silloin tällöin. Johtuneeko sitten kasvissoseesta? Sose on kesällä tehtyä enkä enää muista mitä siinä on, vihertävää väriltään. Viimeisin satsi jonka tein pakkaseen viime viikolla sisältää suurimmaksi osaksi kaalia, katsotaan kuinka käy. Todennäköisesti pienennän Iitan kasvismäärää jo nyt, kakkaamisessa ei ainakaan ole ollut suurempia ongelmia. Kasviksilla yritän muutenkin pitää suolensisällön pehmeänä, luut kun kovettavat mahaa melkoisesti.

Edellisellä kerralla kun siirsin koirat kokonaan raakaruoalle, eli saivat vähintään puolet ruokamäärästään luita, huomasin että ensi alkuun molemmilla isoilla koirilla oli mahat TODELLA kovalla. Kun olivat syöneet samalla tavalla kuukauden-pari, mahat olivat tottuneet luunmäärään ja kakkakin alkoi olla hieman pehmeämpää. Nyt kaikilta koirilta ovat luut olleet minimissään viime syksyn jälkeen kun Roosa ei kestänyt luun syömistä ollenkaan suolistotukoksensa jälkeen. Leukojen käyttö on Roosalle "se juttu" heti metsästyksen jälkeen, joten en halunnut kuisata sitä sillä ettei se saa luuta vaikka toiset söisivät niitä vieressä.

Gea nirsoilee. Johtuuko sitten siitä että ruoan seassa on Megadermiä vai mistä. Kesällä Gealla oli myös nirppiskausi päällä, toivotaan että menee nytkin ohi. Luut ovat kyllä kelvanneet hyvin, mutta kuppiin laitettavaa ruokaa vain närppii vähän ja sitten joko lähtee haihattelemaan johonkin tai jää vahtimaan kuppiaan vähän matkan päähän.