Tokoihin viikko ja näyttelyyn 2 viikkoa... Olisiko siis jo aika treenata?

Olisi! Tänään siis suunnattiin Iitan ja Gean kanssa treenaamaan töiden jälkeen. Gealla oli asialistalla näyttelyt sekä sosiaalistuminen, Iitalla alokasluokan liikkeet.

Ensin Gea pääsi autosta jaloittelemaan, suuri ja pelottava rottweileri oli liian pelottava, ja ilmeisesti se luuli pientä perhoskoiraa liikkuvaksi vinkuleluksi... Joten rotikka meni omaan autoonsa ja Gea jatkoi pomppimista vapaalla jalalla. Muut treenailijat tarjosivat Gealle juustoa kun se uskaltautui lähelle, kivasti ja hyvin pienellä houkuttelulla Gea menikin luo. Lisäksi testailtiin näyttelyhihnassa kävelemistä sekä paikallaan seisomista. Käveleminen oli hieman hankalaa, sillä lunta oli noin pienelle koiralle liikaa jotta näyttelyravia olisi kunnolla päässyt menemään, mutta yllättävän vähällä pomppimisella suoriuduttiin Seisominenkin onnistui mallikkaasti lyhyitä aikoja.

Iitan otin suoraan autosta seuraamaan. Häiriönä oli vielä vieras koira hillumassa hihnan päässä, mutta palkkapallo ja töiden teko kiinnostii Iitaa enemmän. Aloiteltiin 1-2 askeleen seuraamisilla, jatkettiin hieman pidemmällä matkalla ja runsailla käännöksillä vasempaan. Liikkeesta maahanmenoa, ensimmäisellä kerralla jäi istumaan, seuraavan kerran meni suoraan maahan. Luoksetulossa istui hyvin eteen, tosin törmäsi tullessaan. Liikkeestä seisomisessa kävi ensin istumaan, seuraavalla meni maahan ja vasta kolmannella jäi seisomaan. Eli jääviä on treenattava vielä lisää.

Ryhmäliikkeenä otettiin paikkamakuu. Aikaa en ottanut, mutta jokseenkin 2 minuutin paikkeilla se oli. Iita pysyi hyvin suuresta häiriöstä huolimatta, kertaalleen vaihtoi asentoaan siten että liikkui samalla hieman eteenpäin, mutta muuten oli mallikkaasti.

Viimeisenä vielä Gea pääsi leikkimään lelullaan kun kaikki isot koirat olivat autossa. Kovasti retuutti ja ravisteli itseään pidempää narua :)